• Посилання скопійовано

Удосконалено порядок відбору та проведення державної експертизи інвестиційних проектів

Уряд привів низку нормативно-правових актів Кабінету Міністрів у відповідність до положень Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про інвестиційну діяльність” щодо державних інвестиційних проектів”

Кабмін постановою від 13.12.2017 р. № 997 вніс зміни до деяких постанов КМУ (перелік тут) та скасував постанову Кабінету Міністрів України від 18.07.2012 р. №684 “Про затвердження Порядку та критеріїв оцінки економічної ефективності проектних (інвестиційних) пропозицій та інвестиційних проектів”.

На думку Уряду, це дозволить удосконалити порядок відбору та проведення державної експертизи інвестиційних проектів, шляхом посилення відповідальності органу, який проводить таку експертизу, та суб’єкта інвестиційної діяльності, який реалізує інвестиційний проект. Також запроваджується чіткий розподіл функцій між суб’єктами проведення відбору, державної експертизи та оцінки інвестиційного проекту, для реалізації якого надається державна підтримка. Передбачається:

– здійснення аналізу поданих документів на стадії експертизи, що дозволяє вчасно провести оцінку економічної ефективності проекту, показники якої впливають на висновок державної експертизи інвестиційного проекту;

– впорядкування термінів розгляду інвестиційного проекту для надання висновку державної експертизи, а саме зменшення терміну до 40 календарних днів проти 40 робочих днів;

– удосконалення порядку проведення державної експертизи інвестиційних проектів та оцінки економічної ефективності;

 – удосконалення механізму управління ризиками, пов’язаного з наданням державних гарантій, а саме надання Мінфіном позичальнику висновку щодо ідентифікації та оцінки ризиків, пов'язаних з реалізацією інвестиційного проекту.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»