• Посилання скопійовано

Унормовано питання надання правничої допомоги громадянам за кордоном

Уряд вніс зміни до Порядку формування та використання закордонними дипломатичними установами України коштів держбюджету для здійснення заходів щодо захисту прав та інтересів громадян України за кордоном

Унормовано питання надання правничої допомоги громадянам за кордоном

Уряд, постановою Кабміну від 27.12.2017 р. №1058,  вніс зміни до Порядку формування та використання закордонними дипломатичними установами України коштів державного бюджету для здійснення заходів щодо захисту прав та інтересів громадян України за кордоном, - повідомляє "Урядовий портал".

Зокрема, унормовано питання залучення професійної правничої допомоги в інтересах громадян України, які звинувачуються у вчиненні тяжких або особливо тяжких злочинів, що передбачають покарання у вигляді довічного ув’язнення чи смертної кари згідно з законодавством відповідних країн.

Крім цього, внесено зміни до форм заходів із захисту прав та інтересів громадян України, удосконалено механізм їх фінансування та усунено неоднозначності у підходах при визначенні підстав для надання фінансової допомоги громадянам України, які постраждали за кордоном.

Прийняття рішення сприятиме також більш активному та оперативнішому вирішенню питань захисту прав та інтересів громадян України, які незаконно утримуються на території держави-агресора чи кримінально переслідуються за політично умотивованими звинуваченнями.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»