• Посилання скопійовано

Суб’єктів фінмоніторингу інформуватимуть рекомендованими листами

Затверджено Порядок повідомлення суб’єкта первинного фінансового моніторингу про вручення особі письмового повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, про закриття кримінального провадження та інформування суб’єктів фінансового моніторингу про прийняті судами рішення

Суб’єктів фінмоніторингу інформуватимуть рекомендованими листами

Мінфін наказом від 16.11.2017 р. №944 затвердив Порядок повідомлення суб’єкта первинного фінансового моніторингу про вручення особі письмового повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, про закриття кримінального провадження та інформування суб’єктів фінансового моніторингу про прийняті судами рішення.

Цей Порядок визначає процедуру повідомлення Держфінмоніторингом суб’єкта первинного фінансового моніторингу (далі — СПФМ) після надходження інформації від судів або правоохоронних органів, уповноважених приймати рішення відповідно до КПКУ, про вручення особі письмового повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, про закриття кримінального провадження, яке розпочато за повідомленням такого СПФМ, що надійшло до Держфінмоніторингу відповідно до вимог ст. 6, 10, 12, 17 Закону про фінмоніторинг, а також інформування СПФМ про ухвалені судами рішення за такими кримінальними провадженнями з одночасним повідомленням відповідного суб’єкта держфінмоніторингу щодо відповідного СПФМ.

Повідомлення щодо вручення особі письмового повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, про закриття кримінального провадження, а також інформація про прийняті судами рішення за такими кримінальними провадженнями надаються СПФМ Держфінмоніторингом в місячний строк з моменту їх одержання в такий спосіб:

  • банкам (філіям іноземних банків) — в електронному вигляді засобами електронної пошти Нацбанку або рекомендованими листами з повідомленнями про їх вручення;
  • іншим СПФМ — рекомендованими листами з повідомленнями про їх вручення.

Наказ набере чинності з дня офіційного опублікування (станом на 16.01.2018 р. офіційно не опублікований).

Автор: Андрій Поритко

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»