• Посилання скопійовано

Підстави для відмови у держреєстрації припинення юрособи підкоригують

Зареєстровано законопроект про внесення змін до Закону "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань" щодо державної реєстрації припинення юридичної особи

Підстави для відмови у держреєстрації припинення юрособи підкоригують

31 січня 2018 року у Верховній Раді зареєстровано законопроект №7533 "Про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань" щодо державної реєстрації припинення юридичної особи". Його авторами є М. Довбенко та Н. Южаніна.

Прийняття цих змін є необхідним, аби вирішити законодавчу колізію, пов’язану з реалізацією покладених на Фонд гарантування вкладів фізосіб зобов’язань в частині завершення процедури ліквідації банку та припинення банку як юридичної особи.

Таким чином, пропонується внести зміни до Закону №755 в частині уточнення підстав для відмови у державній реєстрації припинення юрособи. Зокрема, дозволити таку реєстрацію для банків, відносно яких процедура ліквідації здійснювалась відповідно до Закону "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб", навіть якщо така юридична особа, що ліквідується, має заборгованості із сплати податків і зборів та/або наявність заборгованості із сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»