• Посилання скопійовано

Скасовано застарілі регуляторні акти з пожежної безпеки та охорони праці

Для зменшення тиску на бізнес Уряд скасував застарілі регуляторні акти у сферах охорони праці, пожежної безпеки, забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя

Скасовано застарілі регуляторні акти з пожежної безпеки та охорони праці

Кабмін розпорядженням від 18.12.2017 р. №1022-р:

  • скасував нормативно-правові акти міністерств, інших центральних органів виконавчої влади з охорони праці, пожежної безпеки, а також акти санітарного законодавства за переліками згідно з додатками 1 - 3;
  • визнав такими, що втратили чинність, акти органів влади Української РСР з охорони праці та пожежної безпеки за переліком згідно з додатком 4;
  • визнав такими, що не застосовуються на території України, акти органів влади Союзу РСР з охорони праці та пожежної безпеки за переліком згідно з додатком 5.

Як повідомляють у Кабміні, рішення прийнято за результатами комплексного перегляду понад 1000 підзаконних актів у зазначеній сфері. Перегляд було здійснено за такими критеріями як адекватність, законність, доступність тексту акта для суб’єктів господарювання, наявність правових підстав для застосування акта в Україні.

Прийняття документа дозволить усунути подвійне правове регулювання аналогічних правовідносин нормативно-правових актів однакової юридичної сили та скасує нормативно-правові акти, які регулювали правовідносини, що вже припинилися, що зменшить регуляторний тиск на бізнес, створить більш сприятливе середовище для ведення бізнесу.

Розпорядження набрало чинності 1 березня 2018 року (за винятком окремих положень, які набирають чинності з 1 березня 2019 року).

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»