• Посилання скопійовано

Гройсман розповів, як буде боротися зі зростанням цін на продукти

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман нагадав, що ціни в Україні зростали в усі роки, незважаючи на держрегулювання

Гройсман розповів, як буде боротися зі зростанням цін на продукти

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман має намір боротися зі зростанням цін на продукти харчування насиченням внутрішнього ринку українськими товарами, а не поверненням до держрегулювання цін, - інформує "Сьогодні. ua"

"Була низка причин, чому це відбувалося (зростання цін на продукти в Україні – ред.), але це було пов'язано з тим, що з боку держави хронічно не приділялася увага безліччю заходів, і відбувався дефіцит товарів", – сказав він.

Крім того, прем'єр зазначив, що на світових ринках торік почали зростати ціни на продовольство, що призвело до збільшення експорту і нестачі продукції на внутрішньому українському ринку.

"Що стосується держрегулювання (цін на продукти – ред.), це можливо як захід, але завжди мережі і виробники обходили це, і фактично це у жодному разі не утримувало зростання", – сказав Гройсман.

Він нагадав, що ціни в Україні зростали в усі роки, незважаючи на держрегулювання.

"Що важливо – щоб доходи людей випереджали це зростання, і щоб український ринок був насичений якісною українською продукцією".

***

Читайте також: Бізнес не очікує значного зростання цін у 2018 році та планує нарощувати виробництво – НБУ

Джерело: Сьогодні

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»