• Посилання скопійовано

Кабмін затвердив квоти на прийом мігрантів в 2018 році

Україна планує прийняти більше 4,3 тис. мігрантів в цьому році

Кабмін затвердив квоти на прийом мігрантів в 2018 році

Кабінет міністрів України затвердив квоти імміграції на 2018 рік. Відповідне рішення уряду є в розпорядженні РБК-Україна.

Відзначимо, згідно з Законом про імміграцію дозвіл на імміграцію в межах квоти мають право військовослужбовці, які прослужили в ЗСУ три роки або більше.

Право на подачу документів у зазначеній категорії іноземців та осіб без громадянства з'являється з 5 листопада 2018, проте, за даними Міноборони, у ЗСУ не служать іноземці, які підпадають під квоту імміграції на 2018 рік. У зв'язку з цим квота по зазначеним особам не передбачена.

Для осіб, які безперервно проживали на території України протягом трьох років з дня встановлення їм статусу особи, постраждалої від торгівлі людьми, з урахуванням пропозицій Мінсоцполітики встановлено нульову квоту імміграції.

З урахуванням пропозицій Мінсоцполітики до розділу «висококваліфіковані спеціалісти і робітники, гостра потреба в яких є відчутною для економіки України», включено 1 особу для Волинської області.

Усього, відповідно до затвердженої квоти на імміграцію, Україна може прихистити 690 діячів культури, 1020 родичів громадян України, 530 осіб, які раніше перебували в громадянстві України, 2147 батьків, подружжя та дітей іммігранта.

Особи, що інвестували в економіку України не менше 100 тис. доларів, можуть претендувати на імміграцію без обмежень.

 

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»