• Посилання скопійовано

Порядок здійснення технагляду під час будівництва змінять

Оприлюднено проект постанови КМУ, яким, зокрема, пропонується дозволити здійснювати ідентифікацію місцезнаходження об’єкта будівництва без присвоєння йому будівельної адреси

Порядок здійснення технагляду під час будівництва  змінять

Мінекономрозвитку оприлюднило проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» (завантажити), яким пропонується:

1) у сфері міжнародної торгівлі: виключити імпорт/експорт товарів за кодом УКТ ЗЕД 8708 (автомобільні запчастини) з процедури контролю у якості товарів військового призначення.

2) у сфері будівництва:

  • дозволити найманим працівникам замовника - інженерам технагляду здійснювати технагляд щодо  об'єктів СС1;
  • дозволити здійснювати ідентифікацію місцезнаходження об’єкта будівництва без присвоєння йому будівельної адреси;
  • припинити дію кваліфікаційних сертифікатів, виданих особам, які здійснюють архітектурну діяльність, не маючи профільної вищої освіти на рівні бакалавра;
  • затвердити перелік характеристик, відповідність яким дозволятиме не включати заходи цивільного захисту до проектної документації.

3) у сфері реєстрації прав на нерухомість: зробити публічною статистичну інформацію про кількість транзакцій з нерухомістю.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»