• Посилання скопійовано

Ввозити товари до 500 євро без ПДВ можна буде незалежно від часу перебування за кордоном. Комітет ВРУ підтримав законопроект

Ніна Южаніна зареєструвала проект Постанови, яким рекомендується Раді прийняти за основу проекту Закону про внесення змін до пп. 191.2.3 та 196.1.18 ПКУ щодо виключення часових обмежень

18 травня 2018 року Голова Комітету ВРУ з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна зареєструвала у Раді проект Постанови №7484/П "Про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до підпунктів 191.2.3 та 196.1.18 Податкового кодексу України щодо виключення часових обмежень".

Ним пропонується прийняти за основу проект Закону №7484, поданий народним депутатом України А. Ф. Антонищаком. Нагадаємо, що цим законопроектом пропонувалося скасувати норму про обов'язкове перебування за кордоном протягом мінімум 24 годин. Водночас залишити норму про в'їзд в країну не частіше ніж раз на 72 години, оскільки, як зазначається в пояснювальній записці, цього достатньо для  боротьби з так званими «човниками».

Проектом постанови також передбачено, що Комітету ВРУ з питань податкової та митної політики доопрацює зазначений законопроект з урахуванням зауважень і пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи та внесе його на розгляд Верховної Ради у другому читанні. 

Про чинні правила оподаткування ПДВ ввезених товарів у ручній поклажі або у супроводжуваному багажі ми розповідали тут.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»