• Посилання скопійовано

Відтепер на цінниках печатка не потрібна. Мінекономрозвитку затвердило наказ

Мінекономрозвитку внесло зміни до деяких своїх наказів, скасувавши таким чином необхідність проставлення печаток

Відтепер на цінниках печатка не потрібна. Мінекономрозвитку затвердило наказ

Мінекономрозвитку наказом від 10.05.2018  р. № 632 внесло зміни до деяких своїх наказів, скасувавши таким чином необхідність проставлення печаток. Зокрема:

  1. у Книгах відгуків і пропозицій (зміни до п. 17 Інструкції №349);
  2. на копіях гігієнічних висновків та сертифікатів, що засвідчують відповідність якості товарів вимогам нормативних документів ( зміни до п. 28 Правил 369);
  3. на документах на товари, що продані поза торговельними або офісними приміщеннями (зміни до Правил №103);
  4. в меню закладів ресторанного господарства (зміни до п. 3.4 Правил №219);
  5.  на цінниках, прейскурантах на підприємствах роздрібної торгівлі, в закладах ресторанного господарства.

Так, в Інструкції №02 уточнено, що на підприємствах роздрібної торгівлі, в закладах ресторанного господарства, у тому числі в стаціонарній дрібнороздрібній торговельній мережі (крім зазначених в абзаці другому цього пункту), ярлики цін (цінники), прейскуранти цін на куповані товари, покажчики цін обов’язково підписуються працівником, відповідальним за формування, установлення або застосування цін, із зазначенням дати підписання.

На підприємствах роздрібної торгівлі, що під час розрахунків із споживачами застосовують сучасну технологію автоматизованої ідентифікації товарів за їх штриховими кодами, а значення цін товарів зберігається в пам’яті електронного контрольно-касового апарата або комп’ютера, підписання ярликів цін (цінників) з датою є необов’язковим. У відділах та секціях торговельних залів таких підприємств у доступному для споживачів місці має бути прейскурант цін, підписаний працівником, відповідальним за формування, установлення або застосування цін, із зазначенням дати підписання.

У закладах ресторанного господарства меню і прейскурант мають бути підписані керівником, бухгалтером та матеріально відповідальною особою (завідувач виробництва, бригадир, буфетник, бармен тощо) суб’єкта господарювання.

У пересувній дрібнороздрібній торговельній мережі ярлики цін (цінники), прейскуранти цін на куповані товари, покажчики цін обов’язково підписуються працівником, відповідальним за формування, установлення або застосування цін, із зазначенням дати підписання.

Цей Наказ набрав чинності 6 липня 2018 року.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»