• Посилання скопійовано

Неприбуткова організація втратила рішення про включення до Реєстру: як поновити його?

Податківці у підкатегорії 102.04 ресурсу «ЗІР» нагадали правила підготовки рішення про включення до Реєстру неприбуткових організацій

Неприбуткова організація втратила рішення про включення до Реєстру: як поновити його?

Згідно з п. 8 Порядку №440 податковим органом рішення про включення неприбуткової установи (організації) до Реєстру неприбуткових установ та організацій готується у двох примірниках:

  • один надається неприбутковій установі (організації); 
  • другий залишається в контролюючому органі.

 Саме тому у разі втрати можна отримати тільки копію (дублікат) рішення про включення неприбуткової установи (організації) до Реєстру неприбуткових організацій. Цей документ видається податковим органом за основним місцем обліку організації на її звернення в письмовому вигляді.

Нагадаємо, що, відповідно до п. 12 Порядку №440, з метою забезпечення органів державної влади, органів місцевого самоврядування, юридичних та фізичних осіб відомостями, що містяться в Реєстрі неприбуткових установ та організацій, на офіційному веб-сайті ДФС забезпечується відкритий доступ до таких відомостей. Отже, перевірити свій поточний статус та наявність запису про себе в цьому Реєстрі неприбуткові організації можуть онлайн. 

Інформація з реєстрів ДФС оприлюднюється на офіційному порталі ДФС України  у відкритій частині електронного сервісу «Електронний кабінет» у вкладці Реєстри - «Реєстр неприбуткових організацій та установ» за посиланням. Для перевірки даних щодо включення до Реєстру достатньо здійснити пошук за кодом ЄДРПОУ.

***

Читайте також: Порядок ведення Реєстру неприбуткових організацій зазнає змін. ДФС оприлюднила проект  

Усі новини на тему>>

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»