• Посилання скопійовано

Корупційні ризики у будівельній галузі маємо усунути спільно з бізнесом, — Геннадій Зубко

За словами віце-прем'єр-міністра, питання корупційних ризиків у будівельній сфері є актуальним та прогресуючим та потребує першочергового вирішення

Корупційні ризики у будівельній галузі маємо усунути спільно з бізнесом, — Геннадій Зубко

«Ми дійсно зробили багато корисних речей для розвитку будівельної галузі в Україні. Змінили законодавство, спростили дозвільні процедури і технічні вимоги у будівництві, переглянули ДБН, дерегулювали галузь. Ми піднялись в рейтингу Doing Business за напрямком отримання дозвільних процедур у будівництві. Але сьогодні ми повинні також говорити про речі, які ще заважають розвитку будівельної галузі.  І в першу чергу це корупційні ризики», - про це заявив Віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко під час зустрічі з Конфедерацією будівельників України (КБУ).

«Проте головний ризик для розвитку будівельної галузі – це корупційний, який виникає на різних етапах процедур: від отримання ліцензії до введення в експлуатацію об’єкта будівництва. Скажу відверто, це актуальне і, на жаль, на сьогодні прогресуюче питання, яке потребує першочергового вирішення. Де саме виникають больові точки, на якому етапі? Є гострі питання, розв’язати які маємо спільно з будівельним бізнесом. Мінрегіон відкритий до діалогу, тож чекаємо від будівельників конструктивних пропозицій», – підкреслив Геннадій Зубко.

На думку урядовця, ще одне важливе питання для галузі – забезпечення професійними кадрами.

«Найближчим часом у Мін’юсті буде зареєстрований наказ Мінрегіону, згідно з яким органи місцевого самоврядування зможуть самостійно визначати розмір заробітної плати при обчисленні вартості будівництва, що здійснюється за рахунок бюджетних коштів, а також коштів державних і комунальних підприємств. Це дозволить залучити професійні кадри у будівництво, підвищити рівень професії і забезпечити будівельників гідною оплатою праці», - зазначив Зубко і підкреслив, що особливо важливим це питання є для Донецької і Луганської областей, де є необхідність розбудови інфраструктури.

Віце-прем’єр-міністр закликав будівельний бізнес і надалі працювати з органами місцевого самоврядування в питаннях розбудови соціальної інфраструктури, ЦНАПів, Центрів безпеки, амбулаторій тощо.

Зі свого боку Мінрегіон і надалі продовжуватиме роботу над реформуванням галузі щодо створення належних умов для ведення бізнесу, забезпечення доступу до ресурсів, усунення втручання держави у госпдіяльність, підвищення конкурентоспроможності будівельної галузі і впровадження нових технологій.

***

Читайте також:

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»