• Посилання скопійовано

На маркуванні продукції можна буде використовувати і кому, і крапку при позначенні величин, виражених десятковим числом

Мінекономрозвитку пропонує внести зміни до пункту 16 Правил застосування одиниць вимірювання і написання назв та позначень одиниць вимірювання і символів величин

На маркуванні продукції можна буде використовувати і кому, і крапку при позначенні величин, виражених десятковим числом

Мінекономрозвитку оприлюднило проект свого наказу «Про внесення зміни до пункту 16 Правил застосування одиниць вимірювання і написання назв та позначень одиниць вимірювання і символів величин» (завантажити).

Нагадаємо, що п. 16 Правил №914 передбачено: якщо числове значення величини виражене десятковим числом, як розділовий знак використовується кома. У документації англійською мовою використовується крапка. 

В Україні загальноприйнятим є використання коми в якості розділового знаку. Тому п. 16 Правил було викладено саме в такій редакції.

Водночас до Мінекономрозвитку надходять звернення від суб'єктів господарювання щодо використання як коми, так і крапки при зазначені величини, виражених десятковим числом на маркування продукції українською мовою. Оскільки упаковка для міжнародних брендів виробляється на виробничих потужностях у ЄС на основі єдиного оригінал-макету упаковки для всіх країн ЄС з використанням крапки у десяткових числах.

Враховуючи особливості виробничого процесу, зміна крапки на кому у десяткових числах лише в українському тексті значно ускладнить цей процес, а також призведе до додаткових фінансових витрат, пов'язаних зі зміною дизайну упаковки. Також це не вплине на коректність інформації, яку виробники зазначають на упаковці для українських споживачів. 

З огляду на це, Мінекономрозвитку й розроблено вищезазначений проект наказу, який дозволить використання коми або крапки, як розділового знаку, у разі коли числове значення величини виражене десятковим числом на маркуванні продукції.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»