• Посилання скопійовано

Як у ДФС борються з корупцією? — аналіз від податківців

З початку 2018 р. за матеріалами підрозділів ГУВБ розпочато 219 кримінальних проваджень за фактами вчинення податківцями корупційних та інших злочинів у сфері службової діяльності

Як у ДФС борються з корупцією? — аналіз від податківців

Підрозділами внутрішньої безпеки ДФС значна увага приділяється протидії вчиненню громадянами провокаційних дій щодо працівників фіскальної служби, - зазначає прес-служба ДФСУ.

Так, у поточному році за матеріалами підрозділів ГУВБ розпочато 20 кримінальних проваджень щодо осіб, які підбурювали посадовців ДФС до корупційних дій шляхом надання пропозиції неправомірної вигоди у зв’язку з виконанням ними службових обов’язків (ст. 369 ККУ).

Найефективніше в цьому напрямі спрацювали працівники внутрішньої безпеки у Закарпатській області, за матеріалами яких розпочато 11 кримінальних проваджень.

Зараз у ДФС відбувається процес реформування підрозділів внутрішньої безпеки. Основною метою є вдосконалення та запровадження дієвої системи протидії корупції в органах ДФС з урахуванням напрямів її діяльності у податковій та митній сферах, яка передбачає надання відповідних юридично-правових повноважень.

Ключовими факторами побудови такої ефективної системи є запровадження нових методів профілактики та попередження корупційних проявів, усунення передумов корупції, правове регулювання та організація дієвого відомчого контролю, удосконалення взаємодії з відповідними державними та правоохоронними органами щодо запобігання та протидії корупції в органах ДФС.

Крім того, підрозділами внутрішньої безпеки ДФС продовжується робота, спрямована на виявлення та документування протиправної діяльності працівників органів ДФС.

З початку 2018 року за матеріалами підрозділів ГУВБ розпочато 219 кримінальних проваджень за фактами вчинення посадовими особами фіскальної служби корупційних та інших злочинів у сфері службової діяльності.

Так, за фактами «хабарництва» (ст. 368 ККУ) найбільше кримінальних проваджень зареєстровано у м. Києві, Херсонській, Рівненській, Львівській (по 4 факти) та у Дніпропетровській (3) областях.

За фактами зловживання владою або службовим становищем (ст. 364 ККУ) найчастіше злочини скоювалися працівниками органів ДФС у Закарпатській, Львівській, Чернігівській (по 9 фактів) та у Дніпропетровській (14) областях.

Крім зазначеного, упродовж 2018 року щодо посадових осіб органів ДФС за матеріалами ГУВБ складено та направлено до суду 164 протоколи за фактами скоєння правопорушень, пов’язаних із корупцією. Переважна більшість – за несвоєчасне повідомлення про суттєві зміни у майновому стані.

До адміністративної відповідальності притягнуто 24 особи.

***

Читайте також:

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»