• Посилання скопійовано

Відстань між аптеками має бути більше 500 метрів: законопроект

У Раді пропонують внести зміни в порядок видачі ліцензій на діяльність аптек

Відстань між аптеками має бути більше 500 метрів: законопроект

Зокрема, у Раді пропонують збільшити до 500 метрів відстань між аптеками. У Верховній раді України пропонують внести зміни в порядок видачі ліцензій на діяльність аптек. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Провізорам вкажуть місце: навіщо у Верховній раді хочуть обмежити кількість аптек".

Так, група нардепів внесла до Ради законопроект №8591, яким пропонується внести зміни в закон про лікарські засоби щодо забезпечення економічної конкуренції та захисту прав пацієнтів при здійсненні роздрібної торгівлі ліками.

"Проект передбачає кілька змін до порядку видачі ліцензій на діяльність аптек. По-перше, згідно з документом, аптека повинна знаходитися на відстані не менше 500 метрів від іншої аптеки. По-друге, власник аптеки не повинен займатися іншим видом діяльності, крім як продажем ліків. По-третє, фізична особа - підприємець (ФОП), щоб відкрити аптеку, має мати освіту фармацевта з кваліфікацією не нижче магістра. Також ФОП не може бути власником більше однієї аптеки", - йдеться в матеріалі.

Крім того, згідно з законопроектом, у випадку, якщо аптеку хоче відкрити юрособа, серед її засновників повинно бути як мінімум три магістра фармації. При цьому, одна юрособа може відкрити не більше 4 аптек на території однієї області або ж 8 аптек за умови торгівлі наркотичними препаратами чи ліками власного виробництва.

 

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»