• Посилання скопійовано

Ветдокументи видаватимуться тільки після перевірки умов транспортування живих тварин

Відтепер ветеринарні документи на живих тварин будуть видаватися лише після перевірки транспортних засобів та умов транспортування

Ветдокументи видаватимуться тільки після перевірки умов транспортування живих тварин

Держпродспоживслужба повідомляє: якщо транспорт або умови перевезення не відповідають Правилам транспортування тварин, зокрема в частині дотримання вимог мінімальної площі на одну тварину, то ветеринарні документи видаватися не будуть.

Про це йдеться у наказі Держпродспоживслужби від 31.10.2018 р. №887 «Щодо випадків недотримання правил транспортування тварин».

Відповідальними за виконання зазначеного наказу визначені начальники територіальних органів Держпродспоживслужби і регіональних служб державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті або особи, які виконують їх обов’язки.

Крім того, наказ зобов’язує забезпечувати відеофіксацію під час завантаження тварин для документування процесів, у тому числі на предмет відповідності вимогам законодавства щодо ідентифікації тварин.

Правила транспортування тварин затверджені постановою КМУ від 16.11.2011 р. №1402.

Джерело: Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»