• Посилання скопійовано

Змінився порядок подання засобів вимірювальної техніки на періодичну повірку

Кабмін вніс зміни до Порядку подання засобів вимірювальної техніки на періодичну повірку, обслуговування та ремонт

Змінився порядок подання засобів вимірювальної техніки на періодичну повірку

31 жовтня 2018 року набрали чинності зміни до Порядку подання засобів вимірювальної техніки на періодичну повірку, обслуговування та ремонт, внесені постановою КМУ від 24.10.2018 р. №880.

Змінами уточнено, що цей Порядок визначає процедуру подання на періодичну повірку, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) засобів вимірювальної техніки, результати вимірювань яких використовуються для здійснення розрахунків за спожиту для побутових потреб електричну енергію і газ, комерційних розрахунків за спожиту теплову енергію і воду (далі — засоби вимірювальної техніки), що є власністю фізичних осіб, спільною власністю співвласників багатоквартирного будинку.

Дія цього Порядку поширюється на операторів зовнішніх інженерних мереж (суб’єктів господарювання), що здійснюють обслуговування засобів вимірювальної техніки (результати вимірювань яких використовуються для здійснення комерційних розрахунків за спожиті теплову енергію і воду), суб’єктів господарювання, що надають послуги з електро- та газопостачання для побутових потреб, а також споживачів відповідних послуг — фізичних осіб, співвласників багатоквартирного будинку, у власності яких перебувають засоби вимірювальної техніки.

Також уточнено, що оплата періодичної повірки, обслуговування та ремонту (у тому числі демонтажу, транспортування та монтажу) засобів вимірювальної техніки, результати вимірювань яких використовуються для здійснення розрахунків за спожиту для побутових потреб електричну енергію і газ, комерційних розрахунків за спожиті теплову енергію і воду, здійснюється відповідно до частини четвертої статті 17 Закону  "Про метрологію та метрологічну діяльність".

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»