• Посилання скопійовано

Гройсман запропонував внести зміни до конституції щодо ОТГ

Володимир Гройсман виступив за внесення змін до Конституції України, які б остаточно закріпили право громад на об’єднання і визначення розвитку територій

Гройсман запропонував внести зміни до конституції щодо ОТГ

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман сказав під час наради, присвяченій питанням перебігу децентралізації в Україні, що виступає за внесення змін до Конституції України, які б остаточно закріпили право громад на об’єднання і визначення розвитку територій.

«Зараз потрібен новий інструмент продовження децентралізації. Нам потрібно оновити Концепцію реформування місцевого самоврядування, затверджену в 2014 році. І наше завдання – бути ініціатором процесу змін до Конституції в частині розподілу повноважень, субсидіарності тощо», – сказав Прем’єр-міністр.

Глава Уряду запропонував сформувати робочу групу, яка протягом місяця опрацювала б перелік питань, які потрібно вирішити в рамках посилення децентралізації. Серед них – оновлення Концепції реформування місцевого самоврядування, напрацювання змін до Конституції та інших законів, формування нових актів Кабінету Міністрів.

«Я все зроблю для того, аби ніхто не наважувався блокувати процес реформи, – сказав Володимир Гройсман. – Нам потрібно закріпити децентралізацію в Конституції, аби ні у кого не виникало бажання зупинити зміни. Децентралізація – це та реформа, яку люди сприймають, за яку люди борються. Я в 2014 році забезпечив лідерство у впровадженні реформи. Я забезпечу його і зараз».

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»