• Посилання скопійовано

Для Маркарової метою номер один є профіцитний бюджет

Мінфін планує вийти на бездефіцитний, а згодом і на профіцитний державний бюджет. Про це на брифінгу повідомила міністр фінансів Оксана Маркарова

Для Маркарової метою номер один є профіцитний бюджет

Маркарова нагадала, що у державному бюджеті на 2019 рік, ухваленому Верховною радою, дефіцит бюджету становить 2,3%, передає кореспондент РБК-Україна.

«Я сподіваюсь, що наступить час, коли ми таргетуватимо не зменшення дефіциту, а реально вийдемо на бездефіцитний бюджет чи взагалі, можливо, в майбутньому профіцитний бюджет, це взагалі була б мета номер один», – сказала вона.

Міністр фінансів відзначила, що починаючи з 2014 року зменшення дефіциту бюджету, так звана бюджетна консолідація, є однією з головних цілей Мінфіну.

Нагадаємо, Верховна рада ухвалила закон про держаний бюджет на 2019 рік та пов'язані з ним зміни до Податкового кодексу в ніч на 23 листопада. У порівнянні з першим читанням доходи та видатки бюджету зросли на 17,7 млрд грн. Збільшення, зокрема, відбудеться завдяки підвищенню цін на газ для населення, що дасть бюджету близько 9 млрд грн.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»