• Посилання скопійовано

Трирічне бюджетування до кінця 2018 року – плани Мінфіну

За словами Маркарової, з наступного понеділка очікується завершальний етап роботи спеціальної робочої групи щодо запровадження середньострокового бюджетування

Трирічне бюджетування до кінця 2018 року – плани Мінфіну

Міністерство фінансів планує запровадити трирічне планування бюджету до кінця 2018 року. Про це сьогодні під час брифінгу повідомила міністр фінансів України Оксана Маркарова, передає кореспондент РБК-Україна.

«У наших планах запровадити його (трирічне бюджетування) ще до кінця цього року», – сказала вона.

За словами Маркарової, з наступного понеділка очікується завершальний етап роботи спеціальної робочої групи щодо запровадження середньострокового бюджетування.

«З понеділка у нас активно починає працювати, завершувати свою роботу робоча група на базі Комітету з питань бюджету щодо доопрацювання змін до Кодексу бюджетного щодо запровадження середньострокового бюджетування. І я сподіваюсь, що ми завершимо цей рік прийняття не бюджету, який уже ухвалений у нас в рекордно швидкі терміни, а ухваленням якраз змін до Бюджетного кодексу та запровадженням трирічного бюджетування», – зазначила міністр.

Нагадуємо що 23 листопада Верховна рада України призначила Оксану Маркарову міністром фінансів. До цього вона виконувала обов'язки міністра.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила Закон про держаний бюджет на 2019 рік та пов'язані з ним зміни до Податкового кодексу в ніч на 23 листопада. Порівняно з першим читанням доходи та видатки бюджету зросли на 17,7 млрд грн. Збільшення, зокрема, відбудеться завдяки підвищенню цін на газ для населення, що дасть бюджету близько 9 млрд грн.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»