• Посилання скопійовано

Як оформити на митниці авто в режимі «транзит»? – нагадування від ДФС

Податківці навели загальні положення щодо оформлення на митниці авто в режимі «транзит»

Як оформити на митниці авто в режимі «транзит»? – нагадування від ДФС

ДФС у Львівській області розповідає, що з урахуванням змін, внесених Законом №2612-VIII до ст. 381 МКУ, громадяни-резиденти, перетинаючи кордон транспортними засобами особистого користування, що перебувають на іноземній реєстрації, у митному режимі транзиту, зобов’язані внести грошову заставу в розмірі митних платежів, що підлягають сплаті при ввезенні таких транспортних засобів на митну територію України з метою вільного обігу.

До суми застави входить:

  • ввізне мито, обчислене за ставкою 10% від вартості транспортного засобу;
  • акцизний податок за ставками, визначеними ПКУ з урахуванням змін, внесених Законом України від 08.11.2018 №2611-VIII;
  • податок на додану вартість, обчислений за ставкою 20% від вартості транспортного засобу з урахуванням сплаченого ввізного мита та акцизного податку.

Після вивезення транспортного засобу у встановлений строк громадянин має право на повернення внесеної грошової застави після звернення до митниці з поданням таких документів:

  • акта про вивезення транспортного засобу за межі митного території України, складеного у пункті пропуску при вивезенні т/з;
  • другого примірника квитанції МД-1, за якою внесена грошова застава;
  • копії платіжних документів про внесення сум застави.

Львівська митниця ДФС інформує, що з початком дії Закону №2612-VIII ніхто з громадян не звертався до працівників митниці з метою оформлення застави. Водночас є механізм внесення та повернення застави, і митники готові здійснювати митне оформлення таких транспортних засобів.

***

Читайте також:

Джерело: ДФС у Львівській області

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»