• Посилання скопійовано

На 1 грудня 2018 року ДФС прийнято 70 рішень щодо розстрочення ПДВ з імпорту

Під час ввезення на митну територію України обладнання для власного виробництва на території України розстрочення зі сплати ПДВ надано платникам за січень-листопад 2018 року майже 5,6 млн євро та 1,4 млн дол. США

На 1 грудня 2018 року ДФС прийнято 70 рішень щодо розстрочення ПДВ з імпорту

З початку року ДФСУ прийнято 70 рішень про надання платникам розстрочення податку на додану вартість під час ввезення на митну територію України обладнання для власного виробництва на території України на загальну суму майже 5,6 млн євро та 1,4 млн дол. США.

З них по 41 заявці рішення прийнято митницями за погодженням з ДФС, оскільки сума податку, заявлена до розстрочення, становить понад 1 млн грн.

Найбільшу суму розстрочки надано Київською митницею ДФС – 1,14 млн євро та 712,5 тис дол. США, Харківською митницею ДФС - 1,93 млн євро та Хмельницькою митницею ДФС - 1,3 млн євро та  185,5 тис. дол. США (у валюті контракту).

Здійснено 57 митних оформлень імпорту обладнання із застосуванням отриманих рішень з розстроченням сплати ПДВ на суму 175 млн грн. 

Розстрочення надано при ввезенні обладнання для власного виробництва підприємствами легкої промисловості, металообробної промисловості, харчової промисловості, будівельної галузі, медичного обладнання.

Загалом станом на 1 грудня 2018 року платниками до митниць ДФС подано 164 заяви про надання розстрочення по сплаті ПДВ. Митницями розглянуто 160 заяв, з яких по 57 надано відмову через недотримання обов’язкових вимог, зокрема, через наявність податкового боргу у підприємств, відсутність інформації про предмет або суму контракту.

Відкликано платниками 33 заяви, адже прийнято рішення щодо митного оформлення з повною сплатою ПДВ.

Наразі на розгляді у митницях ДФС знаходяться ще 4 заяви.

Нагадаємо, що 21 лютого 2018 року набула чинності постанова КМУ, якою визначено порядок надання розстрочень та застосування забезпечення виконання зобов’язань під час ввезення на митну територію України обладнання для власного виробництва. Наприкінці 2017 року Верховна Рада України ухвалила зміни до Податкового кодексу, відповідно до яких відтермінування по сплаті ПДВ надається у строк не більше 24 календарних місяців без нарахування процентів, пені та штрафів. 

Розстрочення не надається, якщо обладнання має походження з країни, визнаної Україною державою-окупантом та/або державою-агресором по відношенню до України, ввозиться з території такої країни та/або з тимчасово окупованої території України.

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»