• Посилання скопійовано

Уряд може в січні 2019 року оголосити конкурси на голів Податкової та Митної служб, – Маркарова

Кабінет Міністрів має намір в січні 2019 року оголосити конкурси на голів Податкової та Митної служб. Про це у своєму інтерв'ю повідомила міністр фінансів Оксана Маркарова

Уряд може в січні 2019 року оголосити конкурси на голів Податкової та Митної служб, – Маркарова

«Ухвалене Кабміном 18 грудня рішення дає змогу юридично створювати ці дві структури... Намагатимемося оголосити конкурси в січні. Це за планом, але може бути по-різному», – сказала вона в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

Зобов'язання України завершити реорганізацію Державної фіскальної служби (ДФС) до кінця квітня 2019 року утримується в переліку структурних маяків нового меморандуму про співпрацю між Україною та Міжнародним валютним фондом (МВФ), текстом якого володіє агентство.

Згідно з меморандумом, Україна зобов'язується скасувати значну частину юридичних осіб, які наразі є в рамках цієї структури.

«Водночас податкову міліцію буде перетворено в нову службу фінансових розслідувань при Міністерстві фінансів відповідно до технічних рекомендацій МВФ, гарантуючи, що оцінка податкових зобов'язань залишатиметься виключно в компетенції Податкової служби», – зазначено в меморандумі.

Нові керівники служб зобов'язані в місячний термін після їхнього призначення представити міністру фінансів план трансформаційних реформ своїх організацій, свідчить документ.

Як зазначила О.Маркарова, Мінфін створить робочу групу під керівництвом заступника міністра фінансів Сергія Верланова для напрацювання юридичної бази для повноцінної роботи Податкової та Митної служб.

При цьому міністр фінансів визнає, що в процесі реформи ДФС найбільшим викликом буде залучення на конкурси голів нових служб максимальної кількості професійних осіб.

***

Читайте також:

Джерело: Інтерфакс-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»