• Посилання скопійовано

Підприємство змінило організаційно-правову форму: як перереєструватися у ДФС?

Податківці навели алгоритм дій у разі припинення існування старого підприємства та реєстрації новоствореного

Підприємство змінило організаційно-правову форму: як перереєструватися у ДФС?

Податківці у підкатегорії 119.07 «ЗІР» зауважили, що учасники юридичної особи, суд або орган, що прийняв рішення про припинення юрособи, зобов'язані протягом 3 робочих днів із дати прийняття рішення подати документи для державної реєстрації рішення про припинення юридичної особи. Після закінчення процедури припинення, але не раніше закінчення строку заявлення вимог кредиторами подаються документи для державної реєстрації припинення юридичної особи й документи для державної реєстрації створення юридичної особи. Перетворення вважається завершеним з дати державної реєстрації новоутвореної юридичної особи.

Після закінчення процедури припинення, але не раніше закінчення строку заявлення вимог кредиторами подаються документи для державної реєстрації припинення юридичної особи й документи для державної реєстрації створення юридичної особи. Перетворення вважається завершеним з дати державної реєстрації новоутвореної юридичної особи.

А вже після отримання з ЄДР відомостей про державну реєстрацію припинення юридичної особи, що припинилась у результаті перетворення, і державну реєстрацію новоутвореної юридичної особи, за результатами опрацювання таких відомостей до інформаційної системи ДФС вносяться дані про зазначені реєстраційні дії без зміни податкового номеру (код ЄДРПОУ) юридичної особи, закриття інтегрованої картки платника та, відповідно, визначення дати зняття з обліку. Водночас змінюється організаційно-правова форма юридичної особи, її найменування та інші дані, які були змінені щодо новоутвореної юридичної особи.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»