• Посилання скопійовано

Сьогодні завершується воєнний стан в 10 областях Україні

26 грудня, завершується термін дії воєнного стану, який було введено в 10 областях після атаки Росії на українські кораблі в Керченській протоці

Сьогодні завершується воєнний стан в 10 областях Україні

В Україні у середу, 26 грудня, завершується термін дії воєнного стану. Про це повідомляє РБК-Україна.

Згідно з указом, який був оприлюднений на сайті президента, воєнний стан в Україні запроваджувся строком на 30 діб з 14:00 26 листопада у десяти областях України: Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській.

Раніше президент України Петро Порошенко заявляв, що прийнятий Верховною радою 26 листопада закон про введення воєнного стану не передбачає можливості продовження його строку дії президентом без рішення парламенту.

«Відповідно до закону, термін дії буде припинений, наскільки я розумію, 26 грудня», – сказав президент в інтерв'ю телеканалам згодом після прийняття відповідного рішення.

Зазначимо, що Верховна рада ухвалила прийняття воєнного стану терміном на 30 діб 26 листопада 2018 року, а 28 листопада документ вступив в силу.

***

UPD_о 14:00_ 26.12.2018

Воєнний стан в Україні припинено. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час засідання РНБО, передає кореспондент РБК-Україна.

 

За словами Порошенка, рішення про припинення правового режиму воєнного стану ґрунтується на аналізі всіх складових поточної ситуації із безпекою у державі.

Читайте також:

Усі новини на тему >>>

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»