• Посилання скопійовано

Відтепер імпортувати сировину для переробки можна буде за спрощеним порядком контролю

Банки будуть знімати імпорт сировини для переробки з контролю після отримання відповідної інформації в реєстрі митних декларацій типу ІМ-51 («Переробка на митній території»)

Відтепер імпортувати сировину для переробки можна буде за спрощеним порядком контролю

Нацбанк повідомляє, що з метою покращення умов ведення бізнесу в Україні Нацбанк розширив перелік типів митних декларацій, що використовуються банками для зняття імпортних операцій резидентів з контролю. Мова йде, зокрема, про імпортні операції суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності при ввезенні товарів, які будуть перероблюватися і забезпечувати створення доданої вартості в Україні.

Банки зніматимуть такі операції з контролю після отримання відповідної інформації в реєстрі митних декларацій типу ІМ-51 («Переробка на митній території»). Дане рішення прийнято НБУ після отримання численних звернень бізнесу та проведення консультацій за участі Мінфіну та ДФСУ.

Через можливі на першому етапі факти несвоєчасного внесення відповідної інформації до реєстру митних декларацій після набрання чинності рішення НБУ такі операції можна буде зняти з контролю також і на підставі повідомлення митного органу із засвідченою копією митної декларації.

Зазначені зміни затверджені Постановою НБУ від 27.12.2018 р. №158 «Про внесення змін до Інструкції про порядок здійснення контролю за експортними, імпортними операціями».

Інструкція про порядок здійснення контролю за експортними, імпортними операціями діятиме до набуття чинності Законом України «Про валюту і валютні операції», тобто до 07 лютого 2019 року. Водночас зазначені спрощення продовжать свою дію разом з набуттям чинності нормативно-правовими актами Національного банку, які сформують нову ліберальну систему валютного регулювання.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»