• Посилання скопійовано

Мінфін отримав доступ до інформації про рахунки фізосіб з метою контролю соцвиплат

З 2019 року доступ Мінфіну до рахунків фізосіб надається для верифікації та моніторингу пенсій, допомог, пільг, субсидій та інших соціальних виплат

Мінфін отримав доступ до інформації про рахунки фізосіб з метою контролю соцвиплат

Набрали чинності зміни до Бюджетного кодексу, передбачені Законом №2621-VIII. Йдеться про право Міністерства фінансів на безоплатне отримання інформації, що містить банківську таємницю і персональні дані, а також на доступ до автоматизованих інформаційних і довідкових систем, реєстрів та банків даних, держателем (адміністратором) яких є державні органи або органи місцевого самоврядування, – інформує «ЛІГА:ЗАКОН».

Такий доступ Мінфіну надається для верифікації та моніторингу пенсій, допомог, пільг, субсидій та інших соціальних виплат, які здійснюються за рахунок коштів державного чи місцевих бюджетів, фондів загальнообов'язкового державного соціального і пенсійного страхування, з метою забезпечення адресності та недопущення призначення, нарахування або здійснення неправомірних соціальних виплат. При цьому отримання згоди на це фізичних осіб не є необхідним.

Нагадаємо, що право моніторингу Мінфіном соціальних виплат раніше було визнане неконституційним (рішення КСУ №7-р/2018).

Також зверніть увагу, що у грудні був створений новий орган соціального захисту і захисту прав дітей.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»