• Посилання скопійовано

Працювати з обладнанням під тиском потрібно за новим порядком

Уряд затвердив новий Технічний регламент обладнання, яке працює під тиском

Працювати з обладнанням під тиском потрібно за новим порядком

Кабмін постановою від 16.01.2019 №27 затвердив Технічний регламент обладнання, що працює під тиском.

Цей документ спрямовано на формування вітчизняного ринку обладнання, що працює під тиском, відповідно до Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони.

Технічним регламентом передбачено:

  • підвищення безпеки та конкурентоспроможності продукції вітчизняного виробництва через ідентичність вимог безпеки;
  • спрощення процедур взаємного визнання результатів робіт з оцінювання відповідності та прийнятності промислових товарів (АСАА);
  • усунення технічних бар’єрів у торгівлі зазначеною продукцією.

Згідно з постановою, надання на ринку та/або введення в експлуатацію обладнання, що працює під тиском, яке відповідає вимогам Технічного регламенту безпеки обладнання, що працює під тиском, затвердженого постановою КМУ від 19.01.2011 р. № 35, та введено в обіг до набрання чинності цією постановою, не може бути заборонено або обмежено з причин невідповідності такого обладнання вимогам Технічного регламенту, затвердженого цією постановою.

Крім того, внесено зміни до п. 11 Переліку видів продукції, щодо яких органи державного ринкового нагляду здійснюють державний ринковий нагляд.

Ця постанова набере чинності через 12 місяців з дня її опублікування.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»