• Посилання скопійовано

Процедура відбору зразків продуктів для досліджень на вміст нітратів

Мінагрополітики затвердило Методи відбору зразків для визначення максимально допустимих рівнів нітратів у деяких харчових продуктах

Процедура відбору зразків продуктів для досліджень на вміст нітратів

Міністерство аграрної політики та продовольства України затвердило Методи відбору зразків для визначення максимально допустимих рівнів нітратів у деяких харчових продуктах для цілей державного контролю.

Ці Методи відбору встановлюють процедури, за якими відбираються зразки харчових продуктів для лабораторних досліджень (випробувань) на вміст нітратів.

Методи відбору є обов’язковими для:

– державних ветеринарних інспекторів (державних інспекторів) Держпродспоживслужби;

– акредитованих лабораторій;

– операторів ринку з виробництва та/або обігу харчових продуктів.

Зазначені Методи входять до євроінтеграційного пакета: вони прийняті відповідно до п. 23 Всеохоплюючої стратегії імплементації Глави IV (Санітарні та фітосанітарні заходи) Розділу IV «Торгівля і питання, пов’язані з торгівлею» Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Наказ Мінагрополітики від 05.02.2019 р. №34 набирає чинності з дня офіційного опублікування.  22 березня 2019 року його було опубліковано в "Офіційному Віснику" №22.

 

Автор: Андрій Поритко

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»