• Посилання скопійовано

Електронний сервіс від ДРС для оприлюднення регуляторних відкритих даних

ДРС надала підтримку державним органам та органам місцевого самоврядування, які є розпорядниками публічної інформації та повинні оприлюднювати її у формі відкритих даних

Електронний сервіс від ДРС для оприлюднення регуляторних відкритих даних

Державна регуляторна служба України розповідає, що державні органи та органи місцевого самоврядування є розпорядниками публічної інформації та повинні оприлюднювати її у формі відкритих даних. Це визначено Законом України «Про доступ до публічної інформації».

Нещодавно внесені Урядом зміни до постанови КМУ від 21.10.2015 р. №835 передбачають вже близько 900 обов’язкових для оприлюднення і оновлення органами влади наборів відкритих даних. Зокрема й інформацію про їхню регуляторну діяльність.

Рекомендації для оприлюднення розпорядниками наборів регуляторних відкритих даних розроблено і розміщено на нашому вебсайті у окремому розділі «Регуляторні відкриті дані».

Також там можна знайти посилання на розроблений у рамках проекту «Регуляторна мапа України» онлайн-сервіс OpenDataПублікатор, який  полегшує формування якісних наборів відкритих даних.

Державна регуляторна служба пропонує готові рішення для виконання вимог законодавства про доступ до публічної інформації розпорядниками у частині регуляторних відкритих даних та надає відповідну методологічну підтримку регуляторним органам, зокрема і за допомогою своїх територіальних підрозділів – Секторів Державної регуляторної служби в областях.

ДРС разом із партнерами: Державним агентством з питань електронного урядування України, Програма «Прозорість та підзвітність в державному управлінні та послугах», ГО «Агенція журналістики даних» (Texty.org.ua) та проектом «Регуляторна мапа України», за підтримки USAID/UK aid, постійно працює над створенням сприятливого середовища для використання відкритих даних.

Це підвищує прозорість діяльності органів державної  влади та органів місцевого самоврядування та дозволяє автоматизувати процеси моніторингу регуляторної діяльності з мінімальними витратами ресурсів і забезпечити взаємодію сторін задля зменшення адміністративного навантаження на бізнес, мінімізації корупційних проявів та формування якісного європейського бізнес-клімату.

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»