• Посилання скопійовано

В Україні запустять онлайн-сплату заборгованості по виконавчому провадженню

Мін'юст оновив Положення про автоматизовану систему виконавчого провадження

В Україні запустять онлайн-сплату заборгованості по виконавчому провадженню

Мін'юст наказом від 16.07.2019 р. №2165/5, серед іншого, вніс зміни до Положення про автоматизовану систему виконавчого провадження.

Зокрема, у ньому уточнено, що автоматизована система виконавчого провадження (далі - Система) забезпечуватиме автоматизацію технологічних процесів обробки інформації в органах державної виконавчої служби, у приватного виконавця, зокрема онлайн-сплату заборгованості за виконавчим провадженням.

Доступ до інформації Системи сторонам виконавчого провадження забезпечується через інструменти електронної ідентифікації відповідно до Закону "Про електронні довірчі послуги", а також через ідентифікатор для доступу до інформації про виконавче провадження, який зазначається в довідці про реєстрацію виконавчого документа та постанові про відкриття виконавчого провадження.

Система забезпечуватиме:

  • можливість формування сторонами виконавчого провадження узагальненої інформації про рішення (виконавчі дії), прийняті (вчинені) виконавцем, із зазначенням дати їх прийняття (вчинення) та з можливістю роздрукування такої інформації;
  • доступ сторонам виконавчого провадження до документів виконавчого провадження.

Під час доступу сторін виконавчого провадження до інформації Системи буде можливість онлайн-сплати заборгованості за виконавчим провадженням. Під час формування запиту на онлайн-сплату відображатиметься загальна заборгованість за виконавчим провадженням з урахуванням стягнення виконавчого збору, витрат виконавчого провадження, штрафів, накладених на боржника за виконавчим провадженням, основної винагороди приватного виконавця.

Цей наказ набере чинності одночасно з введенням в дію статей 8, 9 Закону №1404-VIII, але не раніше дня його офіційного опублікування. Його було опубліковано в "Офіційному Віснику України" №58 від 02.08.2019 р. Тож він почав діяти з 2 серпня.  

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»