• Посилання скопійовано

З 1 серпня діють нові будівельні норми щодо покращення умов праці співробітників ТЦ і ТРЦ

Тепер при будівництві нових або реконструкції існуючих ТЦ і ТРЦ мають бути обов’язково передбачені окремі паркомісця та зручні службові приміщення для персоналу, який працює в цих закладах

З 1 серпня діють нові будівельні норми щодо покращення умов праці співробітників ТЦ і ТРЦ

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

«Покращуємо умови праці для співробітників торговельних центрів. З 1 серпня при будівництві нових або реконструкції існуючих ТЦ і ТРЦ проектувальники мають обов’язково передбачати низку спеціальних приміщень для співробітників, а також окремі паркомісця для тих, хто приїздить на роботу на власному або службовому авто. Раніше цих вимог не було, тому власники таких центрів робили все на власний розсуд. Тепер ці норми є чіткими і обов’язковими до виконання», – наголосив він.

Відтак, відповідно до нових змін ДБН, для працівників торгівельних центрів потрібно передбачати:

  • окремі приміщення побутового обслуговування, санітарно-гігієнічні кімнати, душові, кімнати для особистих речей, прийому їжі, відпочинку та інші об’єкти сервісного обслуговування для працівників;
  • місця паркування та зупинок легкових автомобілів для працівників;
  • місця паркування та зупинок вантажних автомобілів і автобусів, які обслуговують будівлю (за необхідності).

Умови розміщення парковок для відвідувачів і працівників, а також необхідна кількість машиномісць визначаються згідно з ДБН Б.2.2-12 «Планування і забудова територій». При цьому, не менше 10% місць на парковках повинні бути обов’язково облаштовані для людей з інвалідністю.

Зміни №1 у ДБН В.2.2-23-2009 «Підприємства торгівлі» розроблені фахівцями ПАТ «КиївЗНДІЕП» та доступні за посиланням: https://bit.ly/31bKDID

ДБН «Підприємства торгівлі» поширюється на проектування нових, реконструкцію і розширення існуючих будівель та окремих приміщень підприємств роздрібної торгівлі (магазинів, ринків) за винятком будинків оптової торгівлі, автосалонів і магазинів автозапчастин, зброї, складів будівельних матеріалів, виробничих фірм та магазинів тимчасового функціонування.

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів, вулиць і доріг відповідно до їх призначення.

Джерело: Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»