• Посилання скопійовано

Незабаром іноземні представництва будуть реєструватися за плату в 1 прожитковий мінімум

Уряд вирішив істотно полегшити порядок відкриття іноземними компаніями представництв на території України

Незабаром іноземні представництва будуть реєструватися за плату в 1 прожитковий мінімум

Кабінет Міністрів України прийняв розроблену Мін'юстом постанову «Про деякі питання реєстрації представництв іноземних суб'єктів господарської діяльності в Україні». Документ істотно полегшує можливість відкриття іноземними компаніями представництва на території України. Про це повідомив Міністр юстиції України Денис Малюська під час засідання Уряду.

З набуттям чинності постановою плату за реєстрацію представництва іноземного суб'єкта господарювання в Україні буде знижено з 2500 доларів США до 1 прожиткового мінімуму для працездатних осіб (у 2019 р. – 1921 грн). Крім того, строк реєстрації представництва скорочується з 60 до 20 робочих днів. Важливо при цьому зауважити, що для іноземних суб’єктів господарської діяльності, які є резидентами держави-агресора, реєстрація представництва в Україні коштуватиме 30 прожиткових мінімумів для працездатних осіб та триватиме до шістдесяти робочих днів з дня подання документів.

«Ми спрощуємо реєстрацію представництв іноземних суб'єктів господарювання в Україні, адже  усунення бар’єрів для іноземних інвестицій є фундаментом економічного розвитку. Впевнений, ці зміни створять сприятливі умови для присутності іноземних компаній в Україні, збільшать кількість інвестицій в нашу економіку та підвищать ділову активність», – наголосив Денис Малюська.

Джерело: Міністерство юстиції

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»