• Посилання скопійовано

Мін’юст посилив вимоги до держреєстраторів

Мін’юст оновив Кваліфікаційні вимоги до державного реєстратора

Мін’юст посилив вимоги до держреєстраторів

ЮРЛІГА розповідає, що відповідний наказ від 4 листопада 2019 року №3388/5 міністерство зареєструвало 5 листопада 2019 року.

Міністерство оновило Кваліфікаційні вимоги до державного реєстратора.

Кваліфікаційні вимоги, розроблені відповідно до Закону «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань», поширюються на державних реєстраторів прав на нерухоме майно та державних реєстраторів юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, що перебувають у трудових відносинах із суб'єктом державної реєстрації.

Для державних реєстраторів, крім вимог, передбачених законами «Про службу в органах місцевого самоврядування»«Про державну службу» та іншими законами України, встановлюються такі вимоги:

  • стаж роботи у сфері права не менше 3 років або на посаді державного реєстратора чи виконання функцій державного реєстратора не менше 1 року;
  • успішне проходження спеціальної перевірки діяльності держреєстратора в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань в порядку здійснення контролю, визначеному Урядом (для осіб, які до призначення на посаду держреєстратора або виконання його функцій виконували функції державного реєстратора, перебуваючи у трудових відносинах з іншим суб'єктом державної реєстрації).

Наказ набере чинності з дня офіційного опублікування.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»