• Посилання скопійовано

Вартість послуг Держпродспоживслужби пропонують збільшити

МЕРТ пропонує розміри плати за послуги, які надаються територіальними органами та бюджетними установами, що входять до сфери управління Держпродспоживслужби, розраховувати виходячи з розміру прожиткового мінімуму працездатних осіб на 1 січня календарного року

Вартість послуг Держпродспоживслужби пропонують збільшити

Нагадаємо, що ще у 2014 році утворено Державну службу України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Вона взяла на себе функції, які раніше виконували:

  • Державна ветеринарна і фітосанітарна служба,
  • Державна інспекція з питань захисту прав споживачів;
  • Державна санітарно-епідеміологічна служба.

Постановою КМУ від 02.09.2015 р.  № 667 було затверджено Положення про Державну службу України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. У зв’язку з цим виникла необхідність приведення нормативних актів у галузі ветеринарної медицини, безпечності харчових продуктів, сферах карантину та захисту рослин, охорони прав на сорти рослин та інших визначених сферах у відповідність до законодавства України.

Крім того, МЕРТ вважає, що на сьогодні фактичні видатки установ не відповідають рівню видатків, закладених при формуванні тарифів, що призводить до збиткового характеру діяльності державних установ. Збиткова діяльність установ, своєю чергою, призводить до зменшення ефективності та якості надання послуг, що негативно впливає на виконання державою основних завдань у сфері ветеринарної медицини. 

Більш того, були додані нові функції, а відповідно і нові послуги, які необхідно врахувати при розрахунку розмірів плати.

З огляду на це, Мінекономрозвитку пропонує внести зміни до наказу Мінагрополітики від 13.02.2013 р. № 96, яким затверджені розміри плати за послуги з питань ветеринарної медицини, захисту рослин, охорони прав на сорти рослин, які надавалися органами та установами, що входили до сфери управління Державної ветеринарної та фітосанітарної служби.

Проектом наказу МЕРТ пропонується розміри плати за послуги, які надаються територіальними органами та бюджетними установами, що входять до сфери управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, розраховувати виходячи з розміру прожиткового мінімуму працездатних осіб на 01 січня календарного року.

Очікується, що цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»