• Посилання скопійовано

Нова організаційно-правова форма – державне некомерційне підприємство: законопроект

Законопроектом №2623 пропонується встановити нову організаційно-правову форму – державне некомерційне підприємство для галузей економіки, в яких здійснюється господарська діяльність без мети одержання прибутку та існує соціальна направленість діяльності

Нова організаційно-правова форма – державне некомерційне підприємство: законопроект

18 грудня 2019 року у Верховній Раді зареєстровано законопроект №2623. Основною метою його є забезпечення комплексного та своєчасного реформування системи охорони здоров’я України задля створення в Україні мережі державних та комунальних закладів охорони здоров’я з достатнім рівнем самостійності для здійснення ефективного та своєчасного медичного обслуговування населення.

З огляду на це, законопроектом пропонується встановити нову організаційно-правову форму – державне некомерційне підприємство для галузей економіки, в яких здійснюється господарська діяльність без мети одержання прибутку та існує соціальна направленість діяльності.

 

Таке підприємство буде зобов'язане приймати та виконувати доведені до нього в установленому законодавством порядку державні замовлення, враховувати їх при формуванні виробничої програми, визначенні перспектив свого економічного і соціального розвитку та виборі контрагентів, а також складати і виконувати річний та з поквартальною розбивкою фінансовий план на кожен наступний рік.

До Основ законодавства України про охорону здоров’я та Закону «Про управління об’єктами державної власності» будуть внесені зміни з метою можливості реорганізації державних закладів охорони здоров’я  у державні некомерційні підприємства, які не відраховують дохід на користь держави та забезпечити реорганізацію шляхом спрощення процедури та внесення змін до частини четвертої статті 104 ЦКУ.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»