• Посилання скопійовано

В Україні дозволили використовувати е-права для подорожей на поїздах і літаках

На внутрішніх рейсах замість паспорта можна буде використовувати електронні права

В Україні дозволили використовувати е-права для подорожей на поїздах і літаках

Кабінет Міністрів України дозволив використовувати електронні водійські права для внутрішніх подорожей. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram прем'єр-міністра Олексія Гончарука.

За його словами, сьогодні Кабмін дав старт експериментальному проекту, в рамках якого для посвідчення особи при внутрішніх подорожах по Україні літаком або потягом можна буде використовувати е-посвідчення водія в мобільному додатку «ДіЯ» замість паспорта.

«Забув паспорт – не встиг на літак/поїзд – більше не проблема», – зазначив Гончарук.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що реліз мобільного додатку «ДіЯ», за допомогою якого ряд державних послуг будуть доступні в режимі онлайн, відбудеться 30 січня 2020 року.

Також стало відомо, що водії зможуть оплачувати штрафи та за порушення правил дорожнього руху і перевіряти їх наявність у програмі «ДіЯ». Даний сервіс готується як доповнення до цифрових водійських посвідчень, техпаспорту і полісу ОСЦПВ. Крім того, очікується, що у додатку з'явиться можливість отримати електронну ID-карту і закордонний паспорт.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»