• Посилання скопійовано

Заборону на 1С та російські соцмережі пропонують продовжити: проект постанови

У травні спливає строк дії санкцій щодо фізичних та юридичних осіб, пов’язаних з Російською Федерацією, накладених на них Рішенням РНБО від 28.04.2017 року. Проте у Раді зареєстровано проект Постанови №3319, яким пропонується ці санкції продовжити

Заборону на 1С та російські соцмережі пропонують продовжити: проект постанови

У травні спливає строк дії санкцій щодо фізичних та юридичних осіб, пов’язаних з Російською Федерацією, накладених на них Рішенням РНБО від 28.04.2017 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, що було введено в дію Указом Президента  №133/2017.

Зокрема, цим Рішенням Інтернет-провайдерам було заборонено надавати послуги з доступу користувачам мережі Інтернет на території України до ресурсів сервісів «Mail.ru» (www.mail.ru) та соціально-орієнтованих ресурсів «Вконтакте» (www.vk.com) та «Одноклассники» (www.ok.ru). Крім того, під заборону потрапила бухгалтерська програма 1С. Докладно про це ми свого часу розповідали тут.

У ряді судових рішень Верховний Суд підтвердив законність накладених санкцій.

Більш того, збройна агресія Російської Федерації проти України триває і досі. Відповідно,залишаються правові підстави для продовження застосування санкцій до припинення збройної агресії Російської Федерації проти України.

З огляду на це, у ВРУ зареєстровано проект Постанови №3319 "Про схвалення пропозицій щодо продовження строку застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Ним пропонується схвалити та внести на розгляд РНБО пропозиції щодо продовження строку застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), відповідно до вищезазначеного Рішення РНБО від 28.04.2017 р. 

Очікується, що ця Постанова набере чинності з дня її опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»