• Посилання скопійовано

Аліменти у твердій сумі будуть підлягати щорічній індексації: прийнято за основу закон

18 червня ВРУ прийняла у І читанні законопроект щодо обов’язку виконавця проводити індексацію розміру аліментів, визначеного судом у твердій грошовій сумі

Аліменти у твердій сумі будуть підлягати щорічній індексації: прийнято за основу закон

Верховною Радою України прийнято за основу проекту Закону №3112 «Про внесення змін до Закону України “Про виконавче провадження” (щодо обов’язку виконавця проводити індексацію розміру аліментів, визначеного судом у твердій грошовій сумі)».

Законопроектом пропонується внести зміни до абз. 1 ч. 4 ст. 71 Закону України «Про виконавче провадження» та покласти на виконавця обов’язок щорічно проводити індексацію розміру аліментів, визначених судом у твердій грошовій сумі.

Норма про індексацію аліментів у твердій грошовій сумі закріплена у ст. 184 СКУ вже понад 14 років, а від 12.06.2016 року вже і у Законі України «Про внесення змін до деяких законів України щодо індексації розміру аліментів, визначеного судом у твердій грошовій сумі», проте відсутність механізму її реалізації в Законі «Про виконавче провадження» призводить до того, що питання про проведення індексації аліментів можна вирішити виключно у судовому порядку, оскільки законодавець не передбачив механізму такої індексації у спеціальному Законі України «Про виконавче провадження», що у свою чергу створює колізії у законодавстві.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»