• Посилання скопійовано

Як будуть реформувати митницю? – результат засідання Нацради реформ

На засіданні Нацради реформ обговорено концепцію реформування митниці

Як будуть реформувати митницю? – результат засідання Нацради реформ

Під час засідання Національної ради реформ, яке відбулося під головуванням Президента України Володимира Зеленського, обговорили першочергові законопроекти щодо реформування галузей економіки, які будуть доопрацьовані Кабінетом Міністрів і Верховною Радою.

Зокрема, на засіданні було представлено концепцію реформування митниці. Наголошувалося, що митниця має відійти від бюрократичних процедур і стати зручним сервісом для бізнесу.

Створення мережі «відкритих митних просторів» сприятиме підвищенню зарплат митників, модернізації інфраструктури митниць, відбудеться автоматизація та діджиталізація митної системи.

«Головною концепцією відкритого митного простору є те, що ми відходимо від класичного штампу й перетворюємо це на платний сервіс», – зазначив голова Виконавчого комітету реформ Міхеіл Саакашвілі.

Реформа також передбачає посилення відповідальності за контрабанду. Крім того, пропонується уніфікувати митні ставки. Нині Україна є одним з антирекордсменів у світі за кількістю ставок мита.

«Якщо ми говоримо про митну реформу, у нас має бути менеджер – це керівник митниці, який зможе впровадити (реформу. – Ред.) у життя», – сказав Володимир Зеленський у заключному слові.

Глава держави наголосив, що людина, яка відповідає за реалізацію реформи, має також відповідати за терміни її впровадження.

Крім того, на засіданні Національної ради реформ була представлена попередня версія законопроекту про податок на виведений капітал.

«Будь-яку реформу, якщо ви не готові впроваджувати, – не треба її чіпати. Мені здається, що якщо ми запроваджуємо податок на виведений капітал, то запроваджуйте. Запроваджуйте – і все. Якщо він поліпшує життя людей – треба запроваджувати. Без цих «вправо», «вліво», «трішки», «спробуємо». Мені так здається», – сказав Президент.

Після детального обговорення учасники засідання домовилися продовжити роботу над цим законопроектом для його вдосконалення.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Офіційне інтернет-представництво Президента України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»