• Посилання скопійовано

Змінено порядок затвердження проектів будівництва

Уряд вніс зміни до Порядку затвердження проектів будівництва та проведення їх експертизи

Змінено порядок затвердження проектів будівництва

Бухгалтер.ua розповідає, що Уряд вніс зміни до Порядку затвердження проектів будівництва та проведення їх експертизи. Йдеться про постанову КМУ від 26.08.2020 р. №752.

Тепер проекти будівництва, розроблені в електронній формі, затверджують розпорядчим документом, на який накладають кваліфікований електронний підпис керівника відповідального органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування, інших державних органів, підприємств, установ та організацій.

Також перед затвердженням проектів будівництва для проведення їх експертизи до проектної документації на будівництво об'єктів, для функціонування яких застосовується програмне забезпечення та/або комп'ютерна техніка та обладнання для створення інформаційних, телекомунікаційних та інформаційно-телекомунікаційних систем, розпорядником (одержувачем) бюджетних коштів додаються результати експертизи.

Як пояснили в Мінрегіоні, додатково врегульовуються деякі питання, пов'язані із запровадженням Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва. Зокрема, визначена обов'язковість внесення даних до Реєстру будівельної діяльності відомостей про експертні організації та експертні звіти (з додатками про результати експертизи проєктів будівництва), укладання договорів між замовником та експертною організацією через електронний кабінет.

Також уводять терміни «позитивний» та «негативний» експертний звіт, де лише позитивний звіт виступає підставою для затвердження або схвалення проєктів будівництва.

Крім того, змінами передбачена можливість затвердити проєкти будівництва виконкомами сільських, селищних, міських рад щодо об'єктів загальною кошторисною вартістю до 120 млн грн (у разі відсутності підприємств, установ та організацій, яким можливо делегувати функції замовника).

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Бухгалтер.ua

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»