• Посилання скопійовано

Незабаром з'явиться Державний аграрний реєстр: прийнято у І читанні законопроект

ВРУ прийняла у І читанні законопроект щодо удосконалення функціонування системи держпідтримки сільського господарства, усунення адміністративних витрат при отриманні держдопомоги

Незабаром з'явиться Державний аграрний реєстр: прийнято у І читанні законопроект

Верховною Радою України прийнято за основу проєкт Закону «Про внесення змін до Закону України "Про державну підтримку сільського господарства України" та інших законів Україні щодо функціонування Державного аграрного реєстру та удосконалення державної підтримки виробників сільськогосподарської продукції» (Проєкт Закону зареєстровано за №3295).

Метою законопроекту є удосконалення функціонування системи державної підтримки сільського господарства, усунення адміністративних перепон та витрат для сільськогосподарських товаровиробників при отриманні державної допомоги.

Законопроектом передбачається виключити окремі положення, які стосуються регулювання питань державної аграрної інтервенції як форми державного втручання; надання права на отримання бюджетної тваринницької дотації суб’єктам, які займаються козівництвом та аквакультурою, а також одержувати державну підтримку виробникам плодів, ягід, винограду, хмелю та аквакультури.

Законопроектом також визначаються принципи, на яких надається державна підтримка та передбачається, що за кожним видом державної підтримки виробник сільськогосподарської продукції не може отримати державну допомогу у сумі більше, ніж 50 мільйонів гривень на одного такого виробника на рік з урахуванням пов’язаних з ним осіб;

Запроваджуються законодавчі підстави для функціонування Державного аграрного реєстру, як державної автоматизованої інформаційної системи збирання, обліку, накопичення, оброблення та надання інформації про виробників сільськогосподарської продукції. Державний аграрний реєстр – це інформаційна онлайн система для аграріїв України незалежно від їх розміру та організаційно-правової форми, яка допоможе виробникам отримати доступ до державної підтримки та державних послуг онлайн.

Зареєстровані агровиробники зможуть подавати заявки на виправлення помилок в кадастрі, подавати документи на отримання держпідтримки та перевіряти інформацію про себе в інших державних реєстрах та кадастрах.

Профільним Комітетом запропоновано доповнити текст законопроекту новими пунктами щодо: відшкодовування втрати від пошкодження посівів сільськогосподарської продукції в результаті надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру; державної підтримки виробників органічної сільськогосподарської продукції та товаровиробників, які використовують меліоровані землі.

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»