• Посилання скопійовано

Мінекономіки планує скасувати акциз для натуральних вин

Законопроектом планують виключити з підакцизних товарів натуральні вина без додавання спирту і не маркувати їх марками акцизного податку

Мінекономіки планує скасувати акциз для натуральних вин

Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства пропонує скасувати акцизний податок і акцизні марки для натуральних вин, йдеться в законопроєкті, опублікованому на сайті міністерства для обговорення. Про це повідомляє пресслужба МЕРТ, пише agronews.ua.

Реалізація законопроєкту дозволить виключити з підакцизних товарів натуральні вина без додавання спирту і не маркувати їх марками акцизного податку, а також використовувати малим виробництвам виноробної продукції у виробництві придбані плоди, ягоди, виноград, мед, йдеться в пояснювальній записці до законопроєкту.

На думку авторів проєкту, абсурдним є той факт, що ставка акцизу для вин становить 0,01 гривню за літр, а акцизна марка коштує 0,19 гривень. Для порівняння, для товарів пивної продукції відсутня вимога нанесення акцизної марки.

Також наголошується, що в країнах ЄС натуральні виноградні вина не підлягають маркуванню акцизними марками, а самі вина відносять до групи харчових продуктів, а не до алкогольних напоїв.

Джерело: agronews.ua

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»