• Посилання скопійовано

З 12 грудня держреєстратори проходять додаткову ідентифікацію

Для виконання реєстраційних дій у ЄДР держреєстратори проходитимуть додаткову ідентифікацію

З 12 грудня держреєстратори проходять додаткову ідентифікацію

Центральне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Київ) повідомляє, що 12 грудня 2020 року, набирає чинності наказ Міністерства юстиції від 02.12.2020 р. №4186/5 «Про внесення змін до Порядку забезпечення доступу осіб, уповноважених на здійснення реєстраційних дій, до Єдиних та Державних реєстрів, створення та забезпечення функціонування яких належить до компетенції Міністерства юстиції України», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 03.12.2020 за №1208/35491.

Новації прийнято щодо обов’язкового підключення державних реєстраторів до засобу додаткової ідентифікації користувача при виконанні реєстраційних дій у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (ЄДР).

Наказ забезпечить оптимізацію процесу забезпечення державних реєстраторів додатковими засобами ідентифікації та запровадження ефективних заходів протидії рейдерству.

Адміністратором для доступу користувача до реєстрів реалізується механізм багатофакторної аутентифікації.

Це можливо шляхом логічного зв’язку між ідентифікаторами доступу та кваліфікованим сертифікатом відкритого ключа користувача.

Також здійснюється контроль використання кваліфікованого електронного підпису та кваліфікованої електронної довірчої послуги формування, перевірки та підтвердження кваліфікованої електронної позначки часу.

Адміністратором реєстрів для проведення державними реєстраторами реєстраційних дій у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань додатково реалізується механізм ідентифікації такого користувача, що полягає у підтвердженні вчинення державним реєстратором реєстраційної дії за допомогою засобу додаткової ідентифікації з використанням одноразового пароля.

Надання доступу державним реєстраторам до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань у визначені строки здійснюється за умови підключення їх до засобу додаткової ідентифікації з використанням одноразового пароля.

Нагадуємо, що з 06 липня по 04 вересня 2020 року державні реєстратори підключалися до засобу додаткової ідентифікації на підставі рішення Міністерства юстиції про обов’язкове підключення державних реєстраторів та нотаріусів до засобу додаткової ідентифікації користувача при виконанні реєстраційних дій в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно відповідно до Графіку підключення державних реєстраторів до засобу додаткової ідентифікації з використанням одноразового паролю.

Департаментом нотаріату та державної реєстрації за погодженням з адміністратором Єдиних та Державних реєстрів, держателем яких є Мін'юст, буде розроблено графік підключення державних реєстраторів, які не забезпечені засобом додаткової ідентифікації з використанням одноразового пароля для проведення реєстраційних дій в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Графік підключення буде оприлюднено додатково.

Увага! Державні реєстратори, які вчасно не здійснили підключення засобів додаткової ідентифікації, будуть тимчасово заблоковані і не зможуть здійснювати повноваження, визначені законом, до моменту проходження процедури активації додаткової ідентифікації.

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»