• Посилання скопійовано

Реформа розрахунків прожиткового мінімуму: зареєстровано проєкт змін до Бюджетного кодексу

У ВРУ зареєстрований урядовий проєкт Закону №4671 про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо встановлення окремих розрахункових величин

Реформа розрахунків прожиткового мінімуму: зареєстровано проєкт змін до Бюджетного кодексу

27 січня Уряд схвалив законопроєкт "Про заходи щодо упорядкування системи розрахунків розмірів прожиткового мінімуму, соціальних виплат, грошових платежів і стягнень та плати за надання адміністративних послуг (адміністративного збору)". Текст його ще не зареєстрований у ВРУ. Проте, як розповіли у Мінсоцполітики, ним пропонується використовувати у деяких сферах замість прожиткового мінімуму «базову величину».

А отже, потрібно буде привести податкове та бюджетне законодавства у відповідність до цих змін.

У зв'язку з цим 28 січня у ВРУ зареєстрований Д. Шмигалем проєкт Закону №4671 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо встановлення окремих розрахункових величин".

Ним передбачається, що при складанні Бюджетної декларації мають враховуватись, крім розмірів мінімальної заробітної плати, прожиткового мінімуму, рівня його забезпечення, такі показники, як:

  • базова величина для соціальних виплат на дітей,
  • базова величина для соціальних виплат населенню,
  • базова величина для грошових платежів і стягнень. Про урядовий законопроєкт зі змінами до ПКУ, які стосуються визначення на основі нової величини адміністративної та кримінальної відповідальностей, ми розповідали тут;
  • базова величина для адміністративних зборів.

Крім того передбачається внести зміну до пп. „а” пункту 9 статті 87 БКУ щодо віднесення до видатків, що здійснюються з Державного бюджету України, відшкодування коштів, необхідних для зарахування депортованим особам, які знаходилися на спецпоселенні (період якого визначається з дати депортації до дати зняття режиму спецпоселень включно), періоду роботи на спецпоселенні у потрійному розмірі до страхового стажу для призначення пенсії відповідно до частини четвертої статті 24 Закону „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.

 

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»