• Посилання скопійовано

Правила отримання адміністративних та інших послуг під час дії карантину змінять

У ВРУ зареєстровано законопроєкт №5454 щодо перебігу строків звернення за отриманням адміністративних та інших послуг під час дії карантину

Правила отримання адміністративних та інших послуг під час дії карантину змінять

29 квітня 2021 року у ВРУ зареєстровано законопроєкт №5454 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо перебігу строків звернення за отриманням адміністративних та інших послуг під час дії карантину".

Ним пропонується внести зміни до:

1. Статті 10 Закону «Про адміністративні послуги», яка стосується строків надання адміністративних послуг.

У разі встановлення Кабміном відповідно до Закону «Про захист населення від інфекційних хвороб» карантину на період, необхідний для ліквідації епідемії чи спалаху особливо небезпечної інфекційної хвороби, у тому числі з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-2019), зупиняється перебіг строків звернення за отриманням адміністративних послуг, визначених законом. 

Від дня припинення карантину перебіг цих строків продовжується з урахуванням часу, що минув до його зупинення.

Встановлення карантину на період, необхідний для ліквідації епідемії чи спалаху особливо небезпечної інфекційної хвороби, у тому числі з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-2019), не є підставою для зупинення строків надання адміністративних послуг, визначених законом, суб’єктами надання адміністративних послуг.

2. Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» з метою виключення положення, яким передбачено зупинення перебігу строків надання адміністративних та інших послуг, визначених законом, на період встановлення карантину.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

 ***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»