• Посилання скопійовано

Оптимізація розшуку, управління та продажу активів, одержаних від злочинів: прийнято законопроєкт №5141

ВРУ прийнято за основу проєкт Закону «Про внесення змін до Закону України про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів щодо гарантій прав українських та іноземних інвесторів»

Оптимізація розшуку, управління та продажу активів, одержаних від злочинів: прийнято законопроєкт №5141

Сьогодні, 30 червня, ВРУ прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до Закону України про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів щодо гарантій прав українських та іноземних інвесторів». Проект Закону зареєстровано за №5141.

Особливої дати в тексті законопроекту, розміщеному на сайті ВРУ, не міститься. Отже, він набере чинності після підписання Президентом та опублікування. А КМУ у тримісячний термін приведе власні нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом.

Метою законопроекту є створення законодавчих передумов для підвищення прозорості системи розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, реалізації таких активів, підвищення інституційної спроможності та ефективності роботи Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, збільшення надходжень до державного бюджету від реалізації активів, які перебувають в управлінні Національного агентства, а також усунення суперечностей між чинними актами в частині розшуку, управління та реалізації активів, одержаних від корупційних та інших злочинів.

Проектом Закону передбачається внести зміни до ряду законодавчих актів у сфері забезпечення прозорості системи розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, реалізації таких активів, а саме:

  • уточнити процедуру прийняття активів в управління Національним агентством;
  • уніфікувати правові норми між нормами профільного законодавства та нормами кримінально процесуального законодавства.

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»