• Посилання скопійовано

ВРУ прийняла бюджетну декларацію на 2022-2024 роки

ВРУ прийняла Бюджетну декларацію на 2022-2024 роки. Бюджетна декларація є основою для формування проекту державного бюджету та місцевих бюджетів

ВРУ прийняла бюджетну декларацію на 2022-2024 роки

Верховною Радою України прийнято Постанову «Про Бюджетну декларацію на 2022-2024 роки» (проект Постанови зареєстровано за №5765).

Верховна Рада України взяла до відома Бюджетну декларацію на 2022-2024 роки, схвалену постановою КМУ від 31.05.2021 р. №548 «Про схвалення Бюджетної декларації на 2022-2024 роки» та схвалила рекомендації Верховної Ради України щодо бюджетної політики.

Кабінету Міністрів України при підготовці проекту Закону України про Державний бюджет України на 2022 рік і складанні Бюджетної декларації на 2023-2025 роки доручено опрацювати та вжити заходів з вирішення питань щодо збільшення доходів проекту державного бюджету порівняно з відповідними показниками, передбаченими у Бюджетній декларації на 2022-2024 роки, з урахуванням:

  • вжиття заходів щодо погашення податкового боргу платників податків перед бюджетом, зниження рівня тіньової економіки (включаючи руйнування схем мінімізації податкових зобов’язань, запобігання та протидію контрабанді, запобігання незаконному відшкодуванню податку на додану вартість та відмиванню коштів через офшорні зони);
  • стану розгляду і прийняття законопроектів, спрямованих на забезпечення збалансованості бюджетних надходжень;
  • розгляду разом з Національним банком України можливості збільшення планового показника коштів, що перераховуються Національним банком України відповідно до Закону України «Про Національний банк України», на 2022 рік;
  • посилення державного контролю за цільовим використанням спеціальних дозволів на користування надрами, насамперед щодо видобутку нафти, природного газу, газового конденсату, а також за повнотою і своєчасністю надходження відповідної рентної плати до державного бюджету, забезпечивши належну систему моніторингу обсягів видобутку та взаємодію між відповідними державними органами тощо.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»