• Посилання скопійовано

Підвищення якості харчових продуктів для дітей: прийнято у І читанні законопроєкт

Метою законопроекту є заборона використання пальмової олії у харчових продуктах, зокрема, й у дитячому харчуванні

Підвищення якості харчових продуктів для дітей: прийнято у І читанні законопроєкт

Верховною Радою України прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення якості харчових продуктів, що споживаються дітьми» (Проект Закону зареєстровано за №5148).

Метою законопроекту є заборона використання пальмової олії у харчових продуктах, зокрема, й у дитячому харчуванні.

Законопроектом передбачається врегулювати застосування гідрогенізованої пальмової олії у виробництві харчових продуктів, які здебільш споживаються дітьми, та встановити вимоги до маркування харчових продуктів, що містять пальмову олію.

Проектом, зокрема, пропонується:

  • заборонити використання пальмової олії у традиційних молочних продуктах;
  • заборонити використання гідрогенізованої пальмової олії та інших гідрогенізованих рослинних жирів у дитячому харчуванні;
  • заборонити використання гідрогенізованої пальмової олії у харчових продуктах (кондитерські вироби: шоколад, морозиво тощо);
  • ввести штрафні санкції за порушення;
  • запровадити чітке та зрозуміле маркування харчової продукції, що містить пальмову олію.

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»