• Посилання скопійовано

Уряд встановив нові правила включення послуг з прибирання прибудинкової території до витрат

Послуга з прибирання прибудинкової території включатиметься до витрат на утримання будинку за згодою співвласників

Уряд встановив нові правила включення послуг з прибирання прибудинкової території до витрат

Ліга:Бізнес розповідає, що Уряд схвалив зміни до Правил надання послуги з управління багатоквартирним будинком та відповідного типового договору. Відповідну постанову від 22.09.2021 р. №994 ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів України. 

Змінами передбачено, що видатки на прибирання та інші послуги з обслуговування будинку та прилеглої території включаються до витрат на управління, якщо земельна ділянка під будинком, а також належні будівлі, споруди та прибудинкова територія, згідно з Державним земельним кадастром, перебувають у власності або користуванні співвласників. У разі, якщо прибудинкова територія багатоквартирного будинку не оформлена у власність або користування, такі видатки включатимуться до витрат на утримання будинку виключно за згодою співвласників на договірних засадах та за погодженням з органом місцевого самоврядування меж та площі території, яку співвласники згодні утримувати. Ці зміни наберуть чинності з 1 січня 2023 року.

Також управителі, у разі прийняття співвласниками відповідного рішення, зможуть від імені та за рахунок співвласників укладати з виконавцями комунальних послуг колективні договори про надання таких послуг, здійснювати облік обсягу відповідних спожитих комунальних послуг та їх оплати, у тому числі стосовно кожного співвласника, відкривати поточний рахунок із спеціальним режимом використання за кожною комунальною послугою для проведення розрахунків згідно з колективним договором про надання комунальних послуг у загальному порядку, визначеному Національним банком для відкриття поточних рахунків, забезпечувати виконання умов договорів та контроль якості таких послуг.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»